Delavnica dobre prakse: Zaposlovanje tujcev »po novem« – ODPADE

Sporočamo vam, da jutrišnja delavnica dobre prakse zaradi bolezni ŽAL odpade. Delavnico bomo izpeljali v maju. Nadomestni termin sporočimo v kratkem. Vsi tisti, ki ste se že prijavili in za delavnico tudi poravnali kotizacijo, prosim sporočite, ali vam vplačano povrnemo denar ali pa se boste udeležili nadomestnega termina. Javite se nam na naš info mail: info@kadrovska-zveza.si. Za morebitne nevšečnosti se iskreno opravičujemo.

V aprilu bomo nadaljevali s praktičnim pristopom in svežo vsebino. Tokrat bo v središču naše delavnice nova zakonodaja o zaposlovanju tujcev. To bomo spoznali s treh različnih vidikov, saj bodo moči združili predstavnik podjetja Adecco Slovenija, predstavnica Zavoda RS za zaposlovanje in pa eno od podjetji, ki bo predstavilo primer uporabne prakse.

Delavnica dobre prakse, ki bo potekala v treh delih, se bo odvila v četrtek, 18. aprila, med 9. in 12. uro.

Predviden program delavnice

V prvem delu programa bo Danijel Okilj iz podjetja Adecco Slovenija spregovoril o mostovih kultur in se osredotočil na:

  • Prakse prihoda in integracije tujih delavcev
  • Predstavitev postopka prihoda in integracije tujih delavcev v Sloveniji
  • Praktične nasvete in izkušnje

V nadaljevanju bo predstavljena dobra prakso enega od slovenskih podjetij, ki se s področjem ukvarja na dnevni bazi.

V tretjem delu bo Anka Rode, višja področna svetovalka iz Zavoda RS za zaposlovanje spregovorila o zakonodaji in postopkih ter ponudila pogled iz prakse s strani države.

V zadnjem delu bodo vsi trije govorci svoje misli, poglede in izkušnje strnili ob okrogli mizi. Razprava se bo osredotočala predvsem na aktualne izzive in priložnosti zaposlovanja tujcev v Sloveniji. Veseli pa bodo tudi vaših vprašanj, zato vam toplo svetujemo, da si jih pripravite že v naprej.

Ključne informacije o dogodku

  • Naziv predavanja: Zaposlovanje tujcev »po novem«
  • Datum: 18.04.2024
  • Ura: 09.00 – 12.00
  • Čas trajanja: 3 pedagoške ure
  • Lokacija: ZDS, Dimičeva ulica 9, Ljubljana
  • Možno število udeležencev: do 25
  • Cena dogodka: člani SKZ brezplačno, ostali 40 €

Na dogodek se prijavite prek spodnjega obrazca:


O predavateljih

Danijel Okilj je vodja oddelka mednarodne mobilnosti pri Adeccu. Na kadrovskem področju je dejaven že 17 let, zadnjih pet let kot vodja mednarodne mobilnosti za kar tri države v katerih je prisoten Adecco: Slovenija, Srbija, Madžarska. V zadnjih petih letih je skupaj s svojo ekipo v okviru oddelka za mednarodno mobilnost pomagal več kot 4.000 kandidatom pri iskanju zaposlitve v tujini. Zaposlili so se pri več kot 300 različnih delodajalcih v Sloveniji, Nemčiji, Kanadi, na Hrvaškem, Madžarskem, Češkem, Švedskem, Norveškem in v Dubaju.