Medkulturni dialog s Fonsom Trompenaarsom

EAPM v začetku junija organizira spletni dogodek, katerega osrednji gost bo Fons Trompenaars, ki je pred kratkim prejel prestižno nagrado George Petitpas, ki jo podeljuje Svetovna zveza za upravljanje s človeškimi viri. Fons je na novo opredelil naše razumevanje vodenja. Vseskozi je namreč poudarjal, da to to vključuje sposobnost reševanja nasprotujočih si kulturnih in poslovnih dilem ter spodbujanja napredka v organizacijah.

V različnih kulturah po svetu se koncepti, kot so avtoriteta, birokracija, ustvarjalnost, prijateljstvo, preverjanje in odgovornost, dojemajo na različne načine. Bistvo vsake kulture ni tisto, kar je vidno na površju, temveč gre za načine, kako različne skupine ljudi razumejo in si razlagajo svet. Vsaka kultura se sooča z omejenim številom splošnih, univerzalnih človeških težav. Medtem, ko so te težave skupne človeštvu, pa se njihove rešitve razlikujejo in s tem omogočajo razlikovanje ene kulture od druge.

Pridružite se nam na brezplačnem enournem dogodku.

Ključne info o dogodku:

Več o govorcu:

Alfonsus (Fons) Trompenaars je nizozemski organizacijski teoretik, svetovalec za upravljanje podjetij in avtor, specializiran za področje etike. Znan je po razvoju Trompenaarsovega modela kulturnih razlik med državami in teorije dilem.

EAPM je gospoda Trompenaarsa nominiral za nagrado Georgea Petitpasa v imenu nizozemskega združenja za človeške vire (NVP).