Pretekli dogodek: »Kaj mora vedeti kadrovski strokovnjak o ZVOP-2?«

Slovenska kadrovska zveza v četrtek, 11. maja, organizira predavanje na temo sprememb Zakona o varstvu osebnih podatkov – ZVOP-2. Predavanje bo praktično naravnano. Osredotočili se bomo predvsem na to, kaj so kadrovske službe v okviru svojih procesov že vzpostavile po Splošni uredbi in čemu morajo z novim zakonom posvetiti dodatno pozornost. Udeležba na dogodku bo brezplačna, število mest omejeno, prijave pa sprejemamo prek spletne strani.

Ključne informacije o dogodku

Naziv predavanja: »Kaj mora vedeti kadrovski strokovnjak o ZVOP-2?«
Datum: 11.05.2023
Ura: 09.00 – 11.00
Čas trajanja: 2 pedagoški uri
Lokacija: ZDS, Dimičeva ulica 9, Ljubljana
Možno število udeležencev: do 25

Opis:
Po uveljavitvi Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) v letu 2018, je 26.1.2023 stopil v veljavo še novi Zakon o varstvu osebnih podatkov. Ker ZVOP-2 dopolnjuje Splošno uredbo, vas bomo na delavnici najprej na kratko seznanili s splošnimi novostmi ZVOP-2. V nadaljevanju se bomo posvetili vplivom GDPR in ZVOP-2 na procese kadrovskega področja. S praktičnega vidika bomo preverili, kaj so kadrovske službe v okviru svojih procesov že vzpostavile po Splošni uredbi in čemu morajo z novim zakonom posvetiti dodatno pozornost.

Še posebej pa se bomo osredotočili na področja, kjer se v praksi najde največ pomanjkljivosti, kot so:

  • izvajanje temeljnih načel varstva osebnih podatkov,
  • osebni podatki pred, med in po prenehanju delovnega razmerja,
  • ustrezno informiranje zaposlenih glede obdelave osebnih podatkov,
  • uravnoteženje interesa delodajalca in pravic posameznikov,
  • upravljanje podatkov pogodbenih obdelovalcev,
  • prenosi podatkov v tretje države,
  • in še več! Vsega ne razkrijemo v naprej. 😊

Predavanje bo izvedla Alenka Glas iz podjetja PRO.astec.

O predavateljici

Alenka Glas je pooblaščena vodilna presojevalka za sistem upravljanja informacijske varnosti (ISMS) in sistem upravljanja neprekinjenega poslovanja (BCMS) že od leta 2007. Kot predavateljica, trenerka in svetovalka je izvedla veliko uspešnih konferenc, izobraževanj in projektov. Na prelomu tisočletja je začela s sistematičnim pristopom k informacijski varnosti, sprva v skladu s smernicami in zahtevami kartičnih sistemov (MasterCard in Visa), zelo hitro pa tudi z drugimi mednarodnimi dobrimi praksami. Alenka je vodila enega prvih projektov vzpostavitve sistema upravljanja varnosti informacij (ISMS) v Sloveniji po mednarodnem standardu BS 7799. Že od februarja 2016 je del ekipe podjetja Pro.astec, kjer kot višja svetovalka za informacijsko varnost ter strokovnjakinja za varstvo osebnih podatkov aktivno prispeva k varnosti podatkov in zagotavljanju zasebnosti. Svoje znanje in izkušnje na tempodročju pa širi tudi na druge, saj kot predavateljica aktivno nastopa in vodi izobraževanja.

Dogodek, ki bo potekal v živo, je brezplačen, število mest pa omejeno.

Prijava na dogodek ni več mogoča, saj smo zapolnili vsa prosta mesta.
Hvala za razumevanje.