Pretekli dogodek: »Žvižgači« v delovnem okolju

V četrtek, 8. junija, Slovenska kadrovska zveza organizira predavanje na temo »Žvižgači« v delovnem okolju. Število prostih mest na dogodku, ki bo potekal v živo, je omejeno. Udeležba na dogodku bo brezplačna, število mest omejeno, prijave pa sprejemamo prek spletne strani.

Ključne informacije o dogodku

Naziv predavanja: »Žvižgači« v delovnem okolju.
Datum: 08.06.2023
Ura: 09.00 – 11.00
Čas trajanja: 2 pedagoški uri
Lokacija: Unistar, Litorstrojska 56, Ljubljana
Možno število udeležencev: do 25

Opis:
V letošnjem letu je v veljavo stopil Zakon o zaščiti prijaviteljev (žvižgačev), ki ureja varstvo žvižgačev tudi v delovnem okolju. Na predavanju boste izvedeli, kaj omenjeni zakon prinaša v povezavi z zaščito oseb, ki prijavijo kršitev v svojem delovnem okolju. Osredotočili se bomo na vzpostavitev notranje prijavne poti, imenovanje zaupnika ter sprejem notranjega akta. Predavanje je namenjeno srednje velikim podjetjem (do 250 zaposlenih) in bo podkrepljeno s primeri dobrih praks.

Če te tematike še nimate urejene, je skrajni čas, da se na predavanje prijavite.

Več informacij o tematiki najdete tudi na povezavi ministrstva: https://www.gov.si/novice/2023-02-22-veljati-je-zacel-zakon-o-zasciti-prijaviteljev-zvizgacev/

O predatavateljici:

Predavanje bo izpeljala Ana Oštir iz odvetniške pisarne Jadek & Pensa. Ana je odvetnica, ki svetuje strankam na področju gospodarskega, korporacijskega prava in delovnega prava. Njeno delo vključuje predvsem svetovanje domačim in tujim strankam v zvezi z urejanjem delovnih razmerij, sodeluje pa tudi pri zastopanju strank v sporih pred sodišči in drugimi državnimi organi.

Več o predavateljici pa na povezavi.

Dogodek, ki bo potekal v živo, je brezplačen, število mest pa omejeno. Prijavite se preko spodnje prijavnice.

V primeru odjave na zadnji dan pred dogodkom ali v primeru neudeležbe, nosilec udeležencu zaračuna stroške odjave v višini 100 EUR.