Razkrivamo načrte SKZ za leto 2024

Skupaj premikajmo meje in gradimo uspeh

V leto 2024 je Slovenska kadrovska zveza (SKZ) vstopila s programom, ki se fokusira predvsem na vrsto dogodkov, delavnic in srečanj, ki bodo odpirali nova obzorja v svetu kadrovskega managementa. V nadaljevanju vam tako predstavljamo kratek pregled našega letnega programa in načrtovanih dogodkov, ki se osredotočajo na informiranje, navdihovanje in podpirajo vaš osebni in strokovni razvoj.

Delavnice dobre prakse:

Že v preteklem letu smo pričeli z uvedbo delavnic predstavitev dobrih praks, kjer strokovnjaki iz različnih področij z udeleženci delijo sveža znanja v svetu HR. V tem letu načrtujemo 4 take delavnice. Prva bo na sporedu že zelo kmalu.

  • Spremembe novele ZDR-1, ki jih mora poznati vsak kadrovski strokovnjak (6. marec)

V začetku marca se bomo poglobili v nove vidike zakonodaje na področju zaposlovanja na delavnici, ki jo bo vodila odvetnica Barbara Gerbec Rozman.

  • Zaposlovanje tujcev po novem (april)

V aprilu bomo nadaljevali s praktičnim pristopom in svežo vsebino. Tokrat bo v središču naše delavnice nova zakonodaja o zaposlovanju tujcev.

  • Poklici prihodnosti (junij)

Junija se bomo posvetili poklicem prihodnosti, razkrivali nove perspektive in oblikovali strategije za obvladovanje izzivov, ki jih prinaša predvsem nova tehnologija.

  • Delavnica dobre prakse (oktober)

Po poletju pa bomo še pred Jesenskim stičiščem v oktobru pripravili delavnico, ki bo prav tako nagovarjala sveže ideje, pristope in rešitve za kadrovske izzive.

Vse delavnice bodo podrobneje predstavljene na spletni strani v kategoriji DOGODKI.

#loveHR Summit: Slovenski kadrovski kongres (11.-12. april)

SKZ bo tudi letos ponosni partner največjega kadrovskega dogodka v Sloveniji. Partnerstvo s Planet Gv na tem vrhunskem dogodku, ki združuje strast do kadrovskega managementa, inovacij ter odličnih praks, je izrednega pomena.

Vsi člani SKZ za prijavo na dogodek prejmete tudi poseben popust. Več pa s klikom na dogodek.

HR brunch na Bledu: Gostja Berna Oztinaz, predsednica EAPM (Maj)

V letošnjem letu bomo še poglobili partnerstvo SKZ in IEDC Bled. Ker smo del EAPM (European Association for People Management), bomo skupaj z IEDC Bled v Sloveniji gostili Berno Oztinaz, predsednico EAPM. Dogodek bo potekal na idiličnem Bledu. Razpravljali pa bomo o globalnih trendih v HR in iskali nove poti do uspeha. Več o dogodku kmalu na naši spletni strani.

Akademija za HR managerje – HR kot kompetenten sogovornik upravi (september)

V septembru vsem HR managerjem nudimo edinstveno priložnost za pridobivanje kakovostnih in več kot uporabnih znanj. V sodelovanju z IEDC vas bomo usposobili, da boste postali še boljši sogovornik upravi in na ta način imeli večjo moč pri odločanju in doseganju zastavljenih ciljev.

HR Yungsters #2 – kadrovska akademija za mlade (oktober)

Nadaljevali bomo tudi z HR youngsters akademijo, ki je zasnovana izključno za mlade talente na začetku svoje poslovne poti oz. tiste, ki si to želijo postati. Namen akademije je spoznavanje zakonitosti kadrovske stroke, razvoj spretnosti in kompetenc posameznikov ter pridobivanje praktičnih izkušenj. Letošnjo edicijo bomo še nadgradili s partnerstvom z DŠKM (Društvom študentov kadrovskega managementa), saj so prav ti naši pravi kadrovski upi.

Jesensko stičišče dobre prakse (7. in 8. november)

Imamo tudi že termin za naše Jesensko stičišče dobre prakse! Leto bomo tako zaključili s predstavitvijo najboljših praks leta 2024. Ponovno bomo izmenjali izkušnje, navezali nova poznanstva in se skupaj pripravili na izzive leta, ki bo pred nami.

Slovenska kadrovska zveza vas vabi, da se pridružite našim dogodkom in poslovnim srečanjem. Predvsem pa, da čim prej postanete naši člani, če to še niste?

Samo skupaj namreč lahko gradimo svetlo kadrovsko prihodnost. Se vidimo na poti do uspeha.