Razumevanje menopavze v delovnem okolju

Glede na to, da je menopavza življenjsko obdobje, ki ga doživi polovica svetovnega prebivalstva, je ta presenetljivo premalo obravnavana kot del skrbi za dobro počutje zaposlenih. Kako lahko prispevamo k poglobljenemu organizacijskemu in družbenemu razumevanju tega življenjskega obdobja? Že samo priznavanje obstoja menopavze v delovnem okolju pomeni razvijanje organizacijskih kultur, ki vključujejo vse faze človekovega življenja.

V okviru dogodka Razumevanje menopavze v delovnem okolju: pogled CIPD in The LEGO Group, ki ga v sodelovanju z EAPM (European Association for People Management) organizira NOCA – Network of Corporate Academies iz Danske, bodo o tematiki 8. maja spregovorili priznani strokovnjaki.

Namen spletnega dogodka je spodbuditi pogovore ter odpraviti molk in stigmo o menopavzi. Želja organizatorja je priznati in opozoriti družbo na nepotrebno veliko količino dodatne energije, ki jo posameznice danes porabljajo pri samostojnem premagovanju tega, izzivov polnega, obdobja.

Vabljeni govorci iz skupine The LEGO Group in CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) so specializirani strokovnjaki na svojih področjih in bodo z udeleženci delili dragocene vpoglede in praktične pristope za začetek rasti podpornih kultur za vse zaposlene. Govora bo tem, kako delo na področju ozaveščanja o menopavzi prispeva k dolgoročnim, trajnostno vključujočim kulturam, zadovoljstvu in zadržanju zaposlenih v organizacijah.

Ključne info o spletnem dogodku:

  • Naziv: »Menopause-Aware Workplaces with CIPD & The LEGO Group«
  • Datum: 8. maj 2024
  • Ura: 10:00-11:30 CET
  • Govorci: Camilla Winther (Leader of D&I Learning at The LEGO Group), Claire McCartney (Senior Policy Adviser, Resourcing and Inclusion at CIPD), Rachel Suff (Senior Employee Relations Adviser at CIPD).
  • Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.
  • Več info in prijava: Menopause-Aware Workplaces with CIPD & The LEGO Group (noca.dk)