Oblikujmo novo prihodnost: mednarodni dan HR

V ponedeljek, 20. maja, praznujemo mednarodni dan človeških virov oz. mednarodni dan HR. Ob tem našem velikem prazniku so na Evropski kadrovski zvezi (EAPM) pripravili zanimiv dogodek na temo uporabe umetne inteligence za pametna delovna mesta prihodnosti. Mednarodni dan HR je sicer predvsem priložnost, da skupaj razmišljamo o poslanstvu našega poklica.

Izkoristimo potencial umetne inteligence za delovna mesta prihodnosti

Spletni seminar na temo potenciala umetne inteligence bo ob mednarodnem dnevu HR obravnaval štiri ključne teme, ki so izredno pomembne za kadrovsko stroko prihodnosti. Te so:

  1. Vključevanje tehnologije in umetne inteligence na etičen način,
  2. na novo opredeljena delovna mesta prihodnosti,
  3. odličnost pri vodenju ljudi ter
  4. nenehno vlaganje v kompetence in izobraževanje.

Od spodbujanja enakosti in vključevanja pa do krepitve zaupanja in opolnomočenja posameznikov. HR je področje, ki se močno zavezuje k etičnosti in inovacijam, saj le te zagotavljajo uspeh vsakega posameznika.

Ključne info o spletnem dogodku:

  • Naziv: »Unleashing Potential: Embracing AI for future-ready workplaces«
  • Datum: 14. maj 2024
  • Ura: 11:00-12:30 CET
  • Govorci: Niamh McNamara (Irska), Jarle Moss Hildrum & Bjørn Taale Sandberg (Norveška), Austeja Landsbergiene (Litva) and Alessandra Lazazzara (Italija).
  • Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.
  • Več info in prijava: Unleashing Potential: Embracing AI for future-ready workplaces (eapm.org)

Ne zamudite tega transformativnega potovanja in se še danes prijavite na spletni seminar!

Praznujmo skupaj!

Ob mednarodnem dnevu človeških virov slavimo kadrovsko stroko, ki skupaj z ljudmi in podjetji pozitivno vpliva na delovno življenje in poslovno uspešnost. Prav naša stroka s svojim znanjem in izkušnjami vpliva na organizacije in jim pomaga pri zagotavljanju trajnostnega poslovanja ter spodbujanju enakosti, raznolikosti in vključevanja. Ker se gospodarstvo po vsem svetu spopada z nenehnimi spremembami, moramo zdaj bolj kot kdaj koli prej, podpirati organizacije pri oblikovanju kultur podjetij z visokim zaupanjem, da bi zagotovili dobro počutje posameznikov in posledično poslovni uspeh.

Več informacij o mednarodnem dnevu HR najdete na spletni strani Evropske kadrovske zveze, katere del smo tudi člani Slovenske kadrovske zveze: International Human Resources Day, IHRD, 20 May 2022 (eapm.org)

Pridružite se nam pri oblikovanju drugačne prihodnosti!