HR akademija (HR Youngsters)

Prva kadrovska akademija za mlade

Mladi nadobudni HR-ovci, tole je za vas! Če želite v polnosti izkoristiti svoj potencial in uspeti v dinamičnem svetu človeških virov, se nam takoj po poletju pridružite na edinstveni in prvi slovenski kadrovski akademiji, ki jo pripravljamo posebej za vas! Zakaj? Ker verjamemo, da prihodnost kadrovske stroke pripada prav vam – mladim in nadarjenim posameznikom. In ker smo prepričani, da se boste s pridobljenimi znanji z lahkoto vključili v naš kadrovski svet in izkoristili svoje potenciale.

Kaj je HR youngsters akademija?

HR youngsters akademija je zasnovana izključno za mlade kadrovske strokovnjake na začetku svoje poslovne poti oz. tiste, ki si to želite postati. Namen akademije je predvsem spoznavanje zakonitosti kadrovske stroke, razvoj spretnosti in kompetenc posameznikov ter pridobivanje praktičnih izkušenj.

Ker razumemo edinstvene izzive in priložnosti, s katerimi se soočate kot mladi kadrovski strokovnjaki, smo tu, da vam zagotovimo znanje, smernice in podporo, ki jo potrebujete na začetku vaše poslovne poti in za doseganje odličnosti v prihodnje.

Zakaj se vključiti v akademijo?

Z vključitvijo v našo HR akademijo za mlade boste imeli priložnost učiti se od strokovnjakov iz panoge, ki imajo bogate izkušnje na kadrovskem področju. Naš obsežen program bo pokril širok spekter tem s področja kadrov, od delovno-pravne zakonodaje, do HR funkcije, vodenja, komunikacije, pridobivanja in zadrževanja talentov, pa do spoznavanja kulture podjetja, znamčenja in ohranjanja zadovoljstva zaposlenih. Z interaktivnimi delavnicami, študijami primerov in projektom, na katerem boste dejansko operativno delali, boste pridobili praktične veščine, ki vas bodo odlikovale na vaši kadrovski poti.

Poudarili bi, da pri akademiji ne gre le za teorijo in učenje v učilnici. Ključne so praktične izkušnje in kopica priložnosti za mreženje. Na akademiji boste imeli priložnost sodelovati z drugimi mladimi HR strokovnjaki, si z njimi izmenjati izkušnje in zgraditi močno mrežo povezav z vašega področja, ki vam bo v veliko podporo na nadaljnji karierni poti.

Kako bo akademija potekala?

Akademija bo trajala skupaj 9 mesecev: od oktobra do vključno junija. Srečanja bodo organizirana enkrat mesečno. Večinoma bodo potekala v živo v popoldanskem času (predvidoma med 17.00 – 20.00) na različnih lokacijah. Obiskali pa bomo tudi nekatera podjetja in se družili na pred-novoletnem srečanju. Celoten program po mesecih bo objavljen v kratkem.

Kakšen bo program?

Poskrbeli bomo, da bodo svoja znanja z vami delili vrhunski domači strokovnjaki iz svojih področij!

Sklopi, ki ji bomo pokrili:

·       OKTOBER: Spoznavanje osnov delovnega prava. Predavateljica: Odvetnica Barbara Gerbec Rozman

·       NOVEMBER: Uvod v kadrovsko funkcijo: spoznavanje osnovnih konceptov kadrovske funkcije, vključno s pridobivanjem, razvojem in ohranjanjem zaposlenih. Vpogled, kako to počnejo v tujini. Predavateljica: Mateja Tišler, direktorica upravljanja s kadri, Ljubljanske mlekarne d.o.o.

·       DECEMBER: Prednovoletno druženje & mreženje.

·       JANUAR: Praktično delo: začetek priprave zaključne naloge. V sklopu akademije boste namreč udeleženci pod budnim očesom mentorjev v skupinah pripravili tudi zaključno nalogo.

·       FEBRUAR: V zakulisju učinkovite komunikacije, motivacije in vodenja zaposlenih: vračanje človečnosti v razvoj in vodenje zaposlenih. Predavateljica: Urška Gerbajs, Osebni razvoj

·       MAREC: Upravljanje talentov: kako identificirati in razvijati talente znotraj organizacije (programi usposabljanja in mentorstva). Predavateljici: Lea Šmigoc, vodja razvoja in izobraževanja ter Manica Šegš, razvoj in izobraževanje, Telekom Slovenija

·       APRIL: Kultura podjetja: zakaj je pomembna za uspešno delovanje organizacije, kako jo oblikujemo in spoznavanje praks najboljših. Kakšna je vloga vodstva pri oblikovanju kulture podjetja? Predavatelj: Marko Podgornik Verdev, lastnik podjetja Mikro+Polo d.o.o.

·       MAJ: Predstavitev zaključnih nalog in izbor najboljšega izdelka.

Urnik in predstavitev predavateljev je na voljo na povezavi.

Kakšni pa so pogoji za udeležbo?

Ker si želimo, da se vas pridruži čim več in ker se zavedamo, da ste šele na začetku svoje poslovne poti, smo se res potrudili in kotizacijo zastavili kar se da dostopno. Ta znaša:

  • Za člane Slovenske kadrovske zveze: 400€
  • Za študente: 100€
  • Za tiste, ki (še) niste člani Slovenske kadrovske zveze: 500€

POMEMBNA INFORMACIJA: Prvo HR akademijo bomo izpeljali v dveh skupinah – študenti in mladi zaposleni, saj želimo ponuditi znanja in veščine, ki jih dejansko potrebujete: eni za vstop na trg delovne sile, drugi pa za čim hitrejši začetek grajenja uspešne kariere. Število mest je tako za eno kot za drugo skupino omejeno, prva pa se bliskovito polni, zato svetujemo, da s prijavo pohitite. V kolikor bo število prijav preseženo, vas bomo uvrstili na čakalno listo in vas obvestili v primeru odpovedi.

Na Slovenski kadrovski zvezi verjamemo, da je prihodnost kadrovske stroke predvsem v vaših rokah. Zavezani smo k vzgoji in opolnomočenju novih generacij kadrovskih vodij. Zato vas lepo vabimo, da postanete del tega vznemirljivega projekta.

Pridružite se nam in si utrite pot do uspešne in izpolnjujoče kariere na področju človeških virov.

Na dogodek se prijavite prek spodnjega obrazca:Dogodek podpira