HR youngsters –kadrovska akademija za mlade #2

Ste mladi in ambiciozni posameznik, ki deluje na področju HR-ja oz. bi se na tem področju rad/a razvijal/a v prihodnje? Potem ste na pravem mestu! Če želite kar najbolje izkoristiti svoje sposobnosti in uspeti v hitro spreminjajočem se svetu človeških virov, se nam pridružite na drugi ediciji naše kadrovske akademije – HR youngsters, ustvarjene prav za vas!

Zakaj? Ker verjamemo, da je prihodnost kadrovske stroke v rokah mladih in talentiranih posameznikov. In ker smo prepričani, da boste s pridobljenim znanjem zlahka našli svoje mesto v HR svetu in v celoti izkoristili svoje potenciale.

Kaj je HR youngsters akademija?

Akademija HR Youngsters je oblikovana posebej za mlade kadrovske strokovnjake, ki so na začetku svoje kariere. Cilj akademije je seznanjanje z zakonitostmi kadrovske stroke, razvoj veščin in kompetenc ter pridobivanje praktičnih izkušenj.

»Ker razumemo edinstvene izzive in priložnosti, s katerimi se soočate kot mladi kadrovski strokovnjaki, smo tu, da vam zagotovimo znanje, smernice in podporo, ki jo potrebujete na vaši poslovni poti za doseganje odličnosti v prihodnje.«

Anja Božič, vodja HR youngsters akademije

Zakaj se vključiti v akademijo?

Z vključitvijo v HR akademijo za mlade bodo udeleženci imeli priložnost učiti se od izkušenih raznolikih strokovnjakov kadrovskega področja. Naš obsežen program pokriva širok spekter tem, vključno z delovno-pravno zakonodajo, HR funkcijami, vodenjem, mreženjem, digitalizacijo, spoznavanjem podjetniške kulture in ohranjanjem zadovoljstva zaposlenih. S pomočjo interaktivnih delavnic, študij primerov in obiskov podjetij, bodo udeleženci iz prve roke pridobili dragocene praktične veščine, ki jim bodo pomagale izstopati na kadrovski karierni poti.

»Poudarili bi, da pri akademiji ne gre le za teorijo in učenje v učilnici. Ključne so praktične izkušnje in kopica priložnosti za mreženje. Na akademiji boste imeli priložnost sodelovati z drugimi mladimi HR strokovnjaki, si z njimi izmenjati izkušnje in zgraditi močno mrežo povezav z vašega področja, ki vam bo v veliko podporo na nadaljnji karierni poti.«

Ivan Papič, predsednik Slovenske kadrovske zveze

Kako bo akademija potekala?

Akademija bo trajala skupaj 9 mesecev: od oktobra 2024 do vključno junija 2025. Srečanja bodo organizirana enkrat mesečno. Večinoma bodo potekala v živo v popoldanskem času (predvidoma med 17.00 – 20.00) na različnih lokacijah. Obiskali pa bomo tudi nekatera podjetja in se družili na pred-novoletnem srečanju. Celoten program po mesecih bo objavljen v kratkem.

Kdo so predavatelji?

Tudi to sezono smo izbrali vrhunske domače in tuje strokovnjake s svojih področji. Mesečni program predstavljamo v nadaljevanju.  

 • OKTOBER: Spoznavanje osnov delovnega prava. Predavateljica: Odvetnica Barbara Gerbec Rozman.
 • NOVEMBER: Kako vzpostaviti delujočo funkcijo HR-ja. Predavateljica: Mateja Tišler, direktorica upravljanja s kadri, Ljubljanske mlekarne d.o.o.
 • DECEMBER: Odkrijte moč mreženja. Predavatelj: Boško Praštalo, Poslovno mreženje. Sledilo bo pred-novoletno druženje.
 • JANUAR: Pomen socialnega dialoga v praksi (Kdo je socialni partner – ali sem v podjetju jaz socialni partner, kaj pa na ravni dejavnosti in države? Na koga se lahko obrnem na ravni dejavnosti – kdo so »moje« organizacije, ki mi bodo pomagale, me usmerjale? Kaj sploh ima naše podjetje in zaposleni od socialnega dialoga? Kaj moram upoštevati? Kako in preko koga lahko sodelujem v Evropskem socialnem dialogu? In zakaj sploh bi sodeloval?) Sodeluje: Miro Smrekar, generalni sekretar ZDS in mag. Tatjana Pajnkihar Napret, namestnica generalnega sekretarja ZDS
 • FEBRUAR: Pogled na HR skozi oči vodstva. Predavatelj: Gregor Kosi, GREAT Leadership Solutions.
 • MAREC: Digitalizacija HR funkcije. Predavateljica: Aleksandra Logar, Skaza, d.o.o.
 • APRIL: Vključenost in raznolikost na delovnem mestu kot dejavnik uspešnosti. Predavatelj: Marko Podgornik Verdev, lastnik podjetja Mikro+Polo d.o.o.
 • MAJ: Upravljanje talentov. Kako identificirati in razvijati talente znotraj organizacije. Predavateljici: Lea Šmigoc, vodja razvoja in izobraževanja ter Manica Šegš, razvoj in izobraževanje, Telekom Slovenija
 • JUNIJ: Gostujoče predavanje in slovesna prireditev priznanj. Lokacija: IEDC Bled
 • BONUS PREDAVANJE s Tanjo Harej, Pipistrel.

Kakšni so pogoji za udeležbo?

Ker si želimo, da se vas pridruži čim več in ker se zavedamo, da ste šele na začetku svoje poslovne poti, smo se res potrudili in kotizacijo zastavili kar se da dostopno za tako bogat in raznolik program. Ta znaša:

 • Za člane Slovenske kadrovske zveze: 400 €
 • Za tiste, ki (še) niste člani Slovenske kadrovske zveze: 500 €

»Na Slovenski kadrovski zvezi verjamemo, da je prihodnost kadrovske stroke predvsem v vaših rokah. Zavezani smo k vzgoji in opolnomočenju novih generacij kadrovskih vodij. Zato vas lepo vabimo, da postanete del tega vznemirljivega projekta.«

Nina Martinjak, Slovenska kadrovska zveza

Pridružite se nam in si utrite pot do uspešne in izpolnjujoče kariere na področju človeških virov.

Na dogodek se prijavite prek spodnjega obrazca: