Slovenska kadrovska zveza z novim vodstvom in svežimi idejami

Slovenska kadrovska zveza (SKZ) je v novo leto vstopila z novim vodstvom in svežimi idejami. Vajeti v svoje roke prevzemajo predsednik Ivan Papič, Nina Martinjak in Anja Božič, ki se pridružujejo Saši Štebe in Gregorju Rajšpu.
Njihova želja je, da Slovenska kadrovska zveza z razvojem človeškega potenciala in kapitala oblikuje družbo prihodnosti.

Sodobna spletna stran

Prva naloga ekipe je bila prenova spletne strani, ki je bila zasnovana z željo, da ta v prihodnje predstavlja dragocen vir informacij za vse kadrovske strokovnjake. Temeljita prenova stran, ki je neke vrste izkaznica v svet, je bila ključen prvi korak, ki bo v prihodnje skrbel za prvi stik s člani in potencialnimi novimi akterji. Nova stran je uporabniku prijazna, intuitivna in prilagojena za mobilne naprave. Na njej so na voljo vse pomembne informacije: predstavljena je nova ekipa, vsa regionalna društva, ki znotraj zveze delujejo, v kratkem pa bo dodatno obogatena še z ambiciozno zastavljenimi dogodki in projekti.

Predvsem pa je stran namenjene redni komunikaciji informativnih vsebin: prek nje se bo uporabnike obveščalo o trendih, novostih, seznanjalo s strokovno vsebino in predvsem poskrbelo za enostavno prijavo na dogodke.

Stran je zaživela v začetku aprila. Nekoliko pa je bila osvežena tudi celostna grafična podoba.

Novi obrazi v ekipi SKZ

Saši Štebe in Gregorju Rajšpu, ki za v zvezi aktivna že nekaj let, so se v ekipi pridružili: nov predsednik – Ivan Papič, Nina Martinjak in Anja Božič. Želja vseh članov upravnega odbora je, da se obudi delovanje zveze, saj je ta ključni akter, ki v Sloveniji povezuje strokovnjake kadrovskega področja z namenom, da bi ti razvijali sebe, svoje sodelavce in stroko ter profesionalno in etično prispevali k razvoju družbe in gospodarstva. SKZ tako predstavlja stičišče dobrih kadrovskih praks, ki ljudi postavlja na prvo mesto.

Z razvojem človeškega potenciala in kapitala (znanja) oblikujemo družbo prihodnost.


Podrobneje spoznajte celotno ekipo!

Začrtani projekti za 2023

Ekipa je hitro zavihala rokave in začrtala aktivnosti, ki bodo slonele predvsem na organizaciji dogodkov in poslovnih srečanj ter drugih razvojnih projektih. Trenutno odštevamo do Slovenskega kadrovskega kongresa – vseslovenskega dogodka, ki združuje govorce iz celega sveta, predstavlja kadrovske trende in povezuje strokovnjake različnih področij. 

V maju in juniju bosta na vrsti dva poslovna dogodka: 

  • Kaj mora vedeti kadrovski strokovnjak o ZVOP-2? 

          Datum: 11.5.2023, brezplačni dogodek

  • »Žvižgači« v delovnem okolju

          Datum: 8.6.2023, brezplačni dogodek

Več informacij o obeh dogodkih bo v kratkem objavljeno na spletni strani. 

Tudi načrti za jesen so že v pripravi. Za po poletju SKZ pripravlja Jesensko stičišče dobre prakse  – dogodek, kjer si je moč ogledati inovativne kadrovske pristope in razpravljati o delovnopravnih ter kadrovskih izzivih. Enkrat letno pa bo po novem organizirana tudi HR akademija (HR Youngsters) namenjena mladim kadrovnikom. Poseben razvojni program usposabljanja mladih, ki delujejo ali si želijo delovati na kadrovskem področju, bo na sporedu jeseni. 

Poziv k včlanitvi v enega od društev

V SKZ je trenutno vključenih 12 društev, od tega 11 lokalnih in 1 študentsko – Društvo študentov kadrovskega menedžmenta.

Želimo pa si še večjega števila članov!

Zato v svoje vrste vabimo vse strokovnjake in strokovnjakinje s kadrovskega področja, da se nam pridružijo in nam na ta način pomagajo soustvarjati kadrovsko prihodnost.